Στη διακόσμηση δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος χρέωσης για τις υπηρεσίες που παρέχονται. Η αμοιβή του διακοσμητή είναι τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα της σύνθεσης διαφόρων παραμέτρων, ακριβώς επειδή και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι ποικίλες και προσαρμόζονται στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχει ένας διαφανής και εύλογος τρόπος υπολογισμού της αμοιβής ενός διακοσμητή.
   Ενδεικτικά αναφέρουμε τη χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο, τη χρέωση ανά εργατοώρα του διακοσμητή εντός και εκτός του επαγγελματικού του χώρου, την προκαθορισμένη τιμη-ποσοστό επί του συνολικού κόστους του έργου (όταν αναλαμβάνεται από το διακοσμητή η υλοποίηση του έργου). Επίσης είναι κοινώς γνωστό και αποδεκτό ο διακοσμητής να απολαμβάνει ειδικών εκπτώσεων επι των τιμών λιανικής προϊόντων, επίπλων και υλικών, όφελος το οποίο πολλές φορές επιλέγει να μετακυλήσει στον πελάτη εν είδει επί πλέον εξυπηρέτησης.
   Ο πλέον πρόσφατος τρόπος χρέωσης που υιοθετείται από πολλές εταιρείες του εξωτερικού, design και μη, είναι τα λεγόμενα value-based fees. Αυτά αποτελούν ένα καθορισμένο ποσό που, κατά την κρίση του παρόχου υπηρεσιών, αντιστοιχεί στο όφελος το οποίο απολαμβάνει ο πελάτης από τις παρασχεθείσες υπηρεσίες. Ο συγκεκριμένος τρόπος χρέωσης αντανακλά την άποψη που τείνει να επικρατήσει σχετικά με την προσφορά υπηρεσιών διακόσμησης και σχεδίασης εσωτερικών χώρων: ότι δηλαδή δεν αποτελούν μια αποσπασματική χρονοχρεούμενη παροχή υπηρεσιών, αλλά αποσκοπούν σε ένα συνολικό εικαστικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, που επιδρά σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής με πολλαπλά οφέλη.
   Στην Technicolour Spaces, βασικός τρόπος χρέωσης-αν και όχι ο μοναδικός- είναι η αναγωγή στην εργατοώρα του διακοσμητή. Είναι ο τρόπος που έχει διαπιστωθεί πως λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, τόσο προστατεύοντας το συμφέρον του πελάτη, όσο και του σχεδιαστή. Επίσης ανταποκρίνεται στο εύρος των έργων που αναλαμβάνει μέχρι στιγμής η Technicolour Spaces, καλύπτοντας όλες τις σχεδιαστικές ανάγκες οι οποίες μας εκφράζονται.

ΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ TECHNICOLOUR SPACES

  Δόμηση-Ανακαίνιση